Camping sanitair

Camping sanitair vormen een onmisbare schakel voor elke natuurliefhebber. Back to nature betekent uiteraard niet dat je aan hygiëne moet inleveren. Met handig camping sanitair ben je verzekerd van comfort, ontspanning en persoonlijke hygiëne tijdens je verblijf op de camping. Ga jij binnenkort weer de buitenlucht in met camper, caravan of tent? Dan zijn onze toiletten, douches en zelfs baden zeker een aangename toevoeging tijdens jouw verblijf in de natuur. Ben jij op zoek naar de beste sanitair voor dit kampeerseizoen? Bekijk hieronder het aanbod:

Het belang van hygiënisch camping sanitair

Camping sanitair is superbelangrijk wanneer je kampeert. Het zorgt ervoor dat je je fris en schoon kunt voelen door douches en toiletten beschikbaar te stellen. Dat is goed voor je welzijn en comfort. Maar het gaat niet alleen om dat frisse gevoel. Het helpt ook om de camping schoon en gezond te houden. Het zorgt ervoor dat afvalwater op een goede manier wordt afgevoerd en voorkomt verspreiding van ziekten.

Camping voorzieningen niet altijd goed geregeld

Helaas blijkt in de praktijk soms dat het sanitair op de camping te wensen overlaat. De meestgehoorde klachten over camping sanitair hebben betrekking op hygiëne, wachttijden en onderhoud. Sommige camping faciliteiten niet goed worden schoongemaakt, waardoor kampeerders zich ongemakkelijk en onhygiënisch voelen. Lange wachttijden voor douches en toiletten zijn ook veelvoorkomende bronnen van irritatie, vooral tijdens drukke seizoenen. Bovendien klagen mensen vaak over gebrek aan privacy in douches en toiletten.

Eigen toilet rondom tent, caravan of camper

Deze pijnpunten zorgen er voor dat veel kampeerders voorzien in hun persoonlijke camping sanitair. Dit begint vaak bij het meenemen van een simpel kampeertoilet. Dit voorkomt nachtelijke wandelingen naar een toiletgebouw verderop. Mensen die langer kamperen kiezen vaak voor een chemisch toilet. Dit type kampeertoilet breekt met chemicaliën de ontlasting af, wat hygiëne verbetert en stankoverlast beperkt. Een chemisch toilet heeft een groter bassin, daardoor kan het toilet op een hygiënische manier vaker gebruikt worden. Elke camping biedt de mogelijkheid om de afvalstoffen simpel en schoon weg te spoelen.

Camping badkamer biedt hygiëne en comfort

Naast toiletbehoeften verlangt elke kampeerder ook naar een zekere mate van persoonlijke verzorging. Hoewel kamperen vaak back to basic is, hoeft dit niet te betekenen dat je inlevert op je persoonlijke hygiëne. Met een camping douche, meestal uitgerust met een watertank of aangesloten op een waterbron, blijf je schoon en fris. Een wastafel voegt het gemak van handenwassen toe zonder dat je naar de sanitaire voorzieningen hoeft te lopen. Dit bevordert de algemene hygiëne doordat je makkelijk je handen kan wassen na het toiletbezoek of voor het koken van eten. Tot slot biedt een opvouwbaar ligbad extra comfort en luxe op de camping. Na een flinke ochtendhike is niets lekkerder dan een warm (of koud) bad.