Kampeertoilet

Een kampeertoilet is een onmisbare schakel voor elke natuurliefhebber. Met mobiel kampeertoilet ben je verzekerd van basis sanitair tijdens je verblijf op de camping. Een kampeertoilet is vergelijkbaar met de bekende wc-emmers (ook wel po-emmer) van vroeger. Ga jij binnenkort weer de buitenlucht in met camper, caravan of tent? Dan zijn onze kampeertoiletten zeker een aangename toevoeging tijdens jouw verblijf in de natuur. Ben jij op zoek naar een betaalbare wc-emmer voor dit kampeerseizoen? Bekijk hieronder het aanbod:

ALLE SANITAIR | KAMPEERTOILET | CHEMISCH TOILET | DOUCHES | DOUCHETENTEN | BADEN


Het gemak van een kampeertoilet

Een kampeertoilet maakt kamperen echt makkelijker. Het is draagbaar en simpel te gebruiken, waardoor je niet ver hoeft te lopen naar openbare wc’s. Je kunt er gewoon je behoefte in doen en de zakken of tank legen is eenvoudig. Dit maakt kamperen veel relaxter, vooral ‘s nachts of als het regent. Het is ook goed voor het milieu, omdat het geurtjes voorkomt en afval beperkt. Kortom, met een kampeertoilet wordt je kampeertrip comfortabeler, zodat je meer kunt genieten van de natuur en ontspanning zonder je zorgen te maken over het gedoe met wc’s.

Simpele toiletemmer of toch chemisch toilet?

Als je op de camping nadenkt over de toiletvoorzieningen, zijn er twee veelgebruikte opties: de toiletemmer en het chemisch toilet. Deze twee verschillen op belangrijke manieren van elkaar. Een toiletemmer is meestal eenvoudiger en goedkoper. Het is draagbaar, makkelijk te gebruiken en vereist geen ingewikkelde installatie. Maar het is ook vrij simpel, met beperkte mogelijkheden om nare geurtjes tegen te gaan en schoon te houden. Het afval moet vaak met de hand worden verwijderd, en dat kan wat vies zijn.

Hoe werkt een chemisch toilet?

Een chemisch toilet is een draagbare sanitaire voorziening die op chemische principes vertrouwt om afval te beheren. In het toilet zit een speciale oplossing, meestal een mengsel van water en chemicaliën, dat helpt om geuren te neutraliseren en afval te desinfecteren. Wanneer je het toilet doorspoelt, wordt het afval naar een afzonderlijke tank onder het toilet geleid. Daar blijft het afval in de chemische oplossing en wordt het afgebroken door de chemicaliën, wat nare geuren minimaliseert.

De nadelen van een kampeertoilet

Een kampeertoilet is handig, maar heeft ook wat nadelen. Ten eerste is het vaak niet zo groot, dus je moet het vaak legen. Dat kan lastig zijn als er geen goede plek is om dat te doen. Ook kunnen er nare geurtjes ontstaan omdat het toilet niet altijd goed geuren tegenhoudt. Sommige kampeertoiletten moet je met de hand schoonmaken, wat niet zo fris is. En tot slot moet je het afval op een milieuvriendelijke manier wegdoen, wat extra werk kan zijn.

Camping toilet kopen bij Campingpoint.nl

Het mag duidelijk zijn, camping toilets blijken vaak een onmisbare schakel voor een prettig verblijf op de camping. Heb jij binnenkort een kampeertrip geboekt? Verzeker jezelf van sanitaire basisvoorzieningen zoals toilet, buitendouches en zelfs ligbaden. Niet ieder vakantiebudget is even groot, dus Campingpoint.nl combineert betaalbare kampeertoilets met chemische toiletten van absolute topmerken. Bekijk het aanbod online en geniet komend weekend nog van jouw nieuwe camping toilet.